Корзина
5 отзывов
Expoziţie de machete la scară redusă Februarie 2012
Контакты
Aeroplan
+37302288-33-43
Евгений
МолдоваКишинёвАлеко Руссо 12056
Карта

Expoziţie de machete la scară redusă Februarie 2012

Expoziţie de machete la scară redusă Februarie 2012

Expoziţie de machete 2-28 februarie 2012 Expoziţia de machete la scară redusă este organizată de Asociaţia Modeliştilor din Moldova şi este prima de după o perioadă extrem de mare, fiind o probă în reanimarea acestui tip de evenimente.


Expoziţia de machete la scară redusă este organizată de Asociaţia Modeliştilor din Moldova şi este prima de după o perioadă extrem de mare, fiind o probă în reanimarea acestui tip de evenimente.
Oamenii au pasiuni foarte variate – cineva colecţionează timbre, alţii – fluturi, arme, monede şi multe altele. Dar există şi o altfel de pasiune, numită modelism. Aceasta este o tehnică de reproducere de copii exacte a unor maşini şi aparate la scară redusă. Foarte mulţi consideră că modelismul este o ocupaţie pentru copii. Totuşi, modeliştii titraţi nu sunt de acord cu această afirmaţie. Modelismul este o pasiune la fel de nobilă, precum colecţionarea de timbre, numismatica etc., fiind la rândul său la fel de costisitoare.
O să vă vină greu să credeţi cât de precise pot fi unele copii ale obiectelor reale. Sunt replicate chiar şi cele mai mici şi mai neimportante elemente, precum cablurile electrice, elementele sistemului hidraulic, ţevile tunurilor şi chiar oamenii, toate acestea fiind de zeci de ori mai mici decât în realitate. La fel, sunt imitate influenţele intemperiilor şi climei asupra tehnicii militare, dar şi urmele exploatării în diferite zone ale globului, astfel că, spre exemplu, se vede bine ce tanc a luptat în pustiu, care avion a fost exploatat intens, iar care doar a ieşit de pe porţile uzinei.
Expoziţia cuprinde un număr foarte mare de machete (peste 200) la diferite scări, în care au intrat lucrările atât a celor mai experimentaţi modelişti din ţară, cât şi a celor ce sunt abia la început de cale. Puteţi vedea machete de tehnică militară şi civilă, avioane, nave maritime şi aparate fantastice, dar şi diorame care reflectă diferite situaţii din viaţă. Pentru viitor se preconizează petrecerea a două expoziţii de acest gen pe an.
vkontakte facebook twitter
Предыдущие новости